Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AmCham România: 'Încurajăm companiile noastre să protejeze angajații'

www.amcham.ro
amcham

Măsurile neprevăzute aferente cheltuielilor de prevenire şi combatere a virusului vor avea un impact bugetar semnificativ, arată AmCham România. Toate sectoarele economice se găsesc în situaţia de a nu îşi mai putea continua activitatea în condiţii obişnuite.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) şi Ambasadorul SUA în România salută eforturile guvernamentale neîntrerupte de a limita, prin măsuri ferme, riscurile răspândirii virusului în România şi apreciază în mod special prioritizarea întăririi sistemului medical pentru a face faţă presiunii fără precedent cu care se confruntă, potrivit unei declaraţii comune,conform Mediafax.ro.

Citește și: Ordin dat de Marcel Vela: ‘se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente’ .

Salutăm eforturile guvernamentale neîntrerupte de a limita prin măsuri ferme riscurile răspândirii virusului în România şi apreciem în mod special prioritizarea întăririi sistemului medical pentru a face faţă presiunii fără precedent cu care se confruntă, potrivit unei declaraţii comune. Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman susţine deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul român. Suntem cu toţii de aceeaşi parte a baricadei – cetăţeni, familii, comunităţi, autorităţi, corpul medical, forţele de ordine. Împreună vom depăşi pandemia care ne afectează la nivel national şi global precum şi efectele acesteia în plan economic, aşa cum am depăşit alte perioade grele în trecut. Este un moment deosebit de dificil pentru economia României", se arată în declaraţia comună a AmCham România şi ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman.

Cheltuielilor neprevăzute aferente eforturilor guvernamentale de prevenire şi combatere a virusului, li se adaugă costuri majore generate la nivelul operatorilor economici şi la nivel individual, iar toate aceastea vor avea un impact bugetar semnificativ, arată AmCham România.

"Toate sectoarele economice se găsesc în situaţia de a nu îşi mai putea continua activitatea în condiţii obişnuite. Toate domeniile sunt afectate de încetinirea economică. Multe companii – precum cele din domeniul turismului şi ospitalităţii, comerţ sau furnizori de servicii- funcţionează la nivel de avarie. Altele au reuşit să facă tranziţia rapid la regimul de telemuncă prin intermediul tehnologiei. Totuşi în ciuda acestor condiţii adverse care au generat pierderi materiale pentru angajatori, a fost evidentă preocuparea acestora de a îşi proteja angajaţii şi de a fi parte a soluţiei. Este remarcabilă mobilizarea companiilor şi sprijinul acordat celor afectaţi prin donaţii generoase care au complementat eforturile publice şi private de a achiziţiona echipamente medicale şi de protecţie", mai arată AmCham în comunicat.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

Potrivit Camerei de Comerţ Americană în România, cooperarea între mediul public şi cel privat este mai importantă ca oricând în vremuri ca acestea şi trebuie să continue pentru a ajuta România să revină la normal în cel mai scurt timp posibil.

“În lipsa unei perspective clare cu privire la durata acestei crize de sănătate publică şi socio-economice, singura cale este cea a unităţii şi cooperării. Vom continua să încurajăm companiile membre AmCham să rămână în dialog şi să sprijine eforturile guvernamentale de a veni în sprijinul mediului de afaceri într-o manieră sustenabilă şi de a proteja angajaţii, clienţii şi societatea în ansamblu”, a spus Ionuţ Simion, preşedintele AmCham România, citat în declaraţia comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.