Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Amețișoarele' - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj

actualdecluj.ro
ametisor / martisor cu palinca

Mărțișoare speciale  în Cluj-Napoca. Doi tineri din localitatea Poieni, veniți la târgul de mărțișoare, oferă podoape cu pălincă de peste 50 de grade, pe care le recomandă, în special, oamenilor înfrigurați.

Citeşte şi: Premierul Dăncilă a anunţat MODIFICĂRILE făcute la Declaraţia 600: Ce prevederi a stabilit Guvernul

Târgul are loc chiar în centrul orașului în Piața Unirii. Acolo pot fi găsiți și tinerii care vând mărțișoarele împotriva frigului.

„Trec mai bine ca pâinea caldă, trec foarte, dar foarte bine. Păi uitați-vă ce temperaturi sunt. Noi le mai spune Amețișoare. E o pălincă bună, de prune, din livada proprie și are 53 de grade. Avem o mică livadă în Poieni și de acolo e toată producția”, a povestit Alin Hognoci, bijutier în viața de zi cu zi, pentru actualdecluj.ro.

De un astfel de „amețișor” ar fi avut nevoie, probabil, și mașina lui Alin. Bijutierul era să nu mai ajungă la târg în această dimineață. Și asta pentru că autoturismul a refuzat să mai pornească, din cauza gerului: „M-a lăsat bateria, ce să facem, noroc cu un prieten că a venit. Avea nevoie de amețișor, ce mai. Acum am deschis, era să nu mai ajung”.

„Amețișoarele” sunt însoțite de tradiționalul fir roșu cu alb, pot fi agățate în piept și, la nevoie,... băute. Alin oferă pe lângă mărțișoarele cu pălincă, și modele cu vin sau vișinată. Și are în plan, pentru anul viitor, și unele cu bere.

„M-am gândit împreună cu soţia să venim cu ceva mai original. Ea a văzut și comandat sticluţele şi le-am umplut ca într-o mică distilerie. Un astfel de mărţişor costă 10 lei”, a mai spus Alin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.