Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă de 29 de milioane de euro pentru una dintre cele mai mari bănci europene

forbes.com
Barclays

Deși este una dintre cele mai mari bănci europene, Barclays a primit o amendă de 29 de milioane de euro pentru modul în care şi-a tratat clienţii aflaţi în dificultate, potrivit Ziarului Financiar, citat de Mediafax.

Barclays, a doua cea mai mare bancă din Regatul Unit, a primit o amendă de 26 de milioane de lire (aproape 29 de milioane de euro) pentru „proasta tratare” a clienţilor care au întâmpinat dificultăţi financiare după ce au primit un credit, anunţă Financial Times.

Vezi și: Firea iese la atac după ce liderii PNL, USR și UDMR au ajuns la un acord: 'S-a împărțit ciolanul. L-au făcut mai lung și mai dolofan, să ajungă la toată lumea'

FCA, autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie, a luat în vizor perioada cuprinsă între 2014 şi 2018, declarând că Barclays a aplicat măsuri de restructurare pro-active pentru peste 1,5 milioane de clienţi – persoane fizice şi companii – în valoare de 273 de milioane de lire din 2017 încoace.

FCA a declarat că banca nu a acţionat cu profesionalism în condiţiile în care clienţii au întârziat să îşi plătească creditele, iar Barclays a preferat în cele mai multe cazuri să ignore motivele care au stat în spatele restanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.