Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă de până la 7200 de euro sau închisoare pentru cei care refuză vaccinarea în Austria

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Un proiect de lege privind introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 în Austria prevede o amendă pentru refuzul de a fi vaccinat de până la 7.200 de euro, a informat luni ziarul Die Presse cu referire la un document elaborat de Guvernul austriac.

Potrivit proiectului, vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului se va aplica tuturor persoanelor care locuiesc în Austria din februarie 2022. Pedeapsa pentru refuzul de a fi vaccinat va fi de 3.600 de euro sau patru luni de închisoare pentru refuzul de a-l primi. Cei care ignoră două notificări de la autorități cu privire la necesitatea vaccinării vor primi o amendă de 7.200 de euro.

Excepțiile vor acoperi persoanele care sunt în pericol pentru viață și sănătate din cauza vaccinării, femeile însărcinate și adolescenții sub 12 ani. Factura este scadentă în săptămâna din 6 decembrie. Proiectul mai trebuie să fie aprobat de ambele camere ale parlamentului austriac.

Vezi și: Secretarul general al ONU se declară 'foarte preocupat' de izolarea Africii Australe

Din cauza celui de-al patrulea val de pandemie, Guvernul din Austria a anunțat un plan de introducere a vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 din februarie 2022. Această măsură s-a dovedit a fi nepopulară în societatea austriacă și a stârnit proteste masive în toată țara, cu zeci de mii de oameni în sprijinul deciziei voluntare de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.