Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă uriașă pentru magazinele Jumbo din București! Mesajul șefului ANPC: 'Avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua'

cijeurope.com
jumbo

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti (CPCMB) a realizat miercuri ample acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniu în magazinele Jumbo Pallady şi Berceni din Bucureşti, cele două unităţi fiind sancţionate cu amenzi contravenţionale de 108.500 lei şi un avertisment, conform unui comunicat al ANPC remis, joi, AGERPRES.

"Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spaţiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învăţarea limbii greceşti. Măcar aşa, consumatorul român poate înţelege etichetele. Şi, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinţii pentru primul ajutor. Există şi produse periculoase pentru cei mici, dar părinţii, odată calificaţi, pot asigura asistenţa. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua!", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Pe lângă amenzi, echipele CPCMB au emis decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte şi au oprit definitiv de la comercializare produsele constatate ca fiind neconforme - aproximativ 10.000 de produse, în valoare de peste 170.000 lei - pe durata controlului activitatea celor două magazine fiind suspendată, scrie agerpres.ro.

Totodată, se ia în calcul suspendarea activităţii celor două magazine, pe o perioadă determinată, dacă se va dovedi că acestea nu respectă cu stricteţe măsurile dispuse.

Printre cele mai importante abateri constate se numără: comercializarea unor produse fără marcaje CE şi lipsa unor informaţii de pe etichete; practici comerciale înşelătoare; comercializarea unor jucării fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de utilizare; comercializare unor produse periculoase; comercializarea unor produse cosmetice fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de folosire; comercializarea unor produse diverse fără informaţii în limba română, pe etichete; comercializarea unor jucării care imită produsele alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.