Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENDĂ pentru Rareș Bogdan

captură TV
Rares Bogdan

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă publică marţi, a sancţionat posturile de televiziune eStrada TV şi Realitatea TV cu amenzi în valoare de 40.000 de lei, respectiv 10.000 de lei pentru încălcarea mai multor articole din Legea audiovizualului potrivit news.ro.

eStrada TV a încălcat prevederile art. 73, art 120 alin (1) şi 130 alin (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Raportul a cuprins două ediţii ale emisiunii "Fabrica de sănătate", difuzate în data de 21.03.2019.

Potrivit articolului 73, "este interzisă difuzarea de producţii audiovizuale în care sunt promovate cazuri de vindecare a unor boli grave cu ajutorul tratamentelor convenţionale sau neconvenţionale, dacă diagnosticul şi actele medicale care îl atestă nu au fost certificate de Colegiul Medicilor din România ori de instituţii similare din străinătate".

Art. 120 - (1) Sub rezerva derogărilor prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională aplicabile produselor şi suplimentelor alimentare şi apelor minerale naturale, informaţiile prezentate nu trebuie să le atribuie proprietăţi de prevenire, de tratament şi de vindecare a unei boli umane şi nu trebuie să sugereze astfel de proprietăţi.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac EXPLOZIV la adresa Laurei Codruța Kovesi: 'Această individă a executat, fără crâcnire, toate comenzile pe care le-a primit'

Art. 130 - (1) Este interzisă difuzarea de publicitate şi teleshopping la produse şi tratamente naturiste, care, după caz, nu sunt însoţite de avertizarea, sonoră şi scrisă: a) „Produs neatestat medical”; b) „Metodă neatestată medical”.

Realitatea TV a primit amendă 10.000 de lei pentru ediţia emisiunii "Jocuri de putere" din 12.03.2019, moderată atunci de Rareș Bogdan, la difuzarea căreia radiodifuzorul nu a respectat dispoziţiile art. 40 alin. (2) şi (5), art. 64 alin. (1) lit. a şi b şi art. 65 lit. c din Codul audiovizualului.

Art. 40 prevede că: "în cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt".

În aceeaşi şedinţă, Kanal D, Pro TV, TVR 1 au primit somaţii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.