Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendament în Senatul Franței: Amendă de 135 de euro pentru cei care refuză vaccinul anti-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Bernard Jomier, raportor pentru proiectul de lege privind stabilirea vaccinării obligatorii împotriva SARS-CoV-2, dorește să modifice textul grupului socialiștilor din Senat. Dacă textul ar fi astfel adoptat de Parlament, nerespectarea acestei obligații ar fi pasibilă de o amendă de 135 de euro, transmite publicația franceză Liberation.

Comitetul pentru afaceri sociale din Senatul francez va examina pe 6 octombrie proiectul de lege al grupului socialist privind vaccinarea universală obligatorie împotriva SARS-CoV 2.

Prezentat de raportorul Bernard Jomier, al doilea dintre semnatarii proiectului de lege, amendamentul prevede o sancțiune contravențională pentru refuzul vaccinării împotriva Covid-19. Nerespectarea acestei obligații ar fi sancționată cu o amendă fixă ​​de 135 de euro. În cazul unui refuz repetat - trei refuzuri în 30 de zile - această amendă va fi majorată la 1.500 de euro.

Această sancțiune s-ar aplica de la 1 ianuarie 2022, „pentru a oferi tuturor celor implicați timpul necesar pentru a se conforma”, explică senatorul de la Paris, de profesie medic.

În prezent, cele 11 vaccinuri obligatorii pentru copiii cu vârsta sub doi ani (cu excepția cazului în care este contraindicat medical) condiționează din 2018 admiterea sau menținerea unui copil într-o școală, o grădiniță sau o tabără de vară.

Cu toate acestea, nerespectarea acestei obligații nu a fost pedepsită cu sancțiuni penale sau financiare din 2017. Anterior, părinții care refuzau această dispoziție ar puteay primi până la șase luni de închisoare și o amendă de 3.750 de euro. La vremea respectivă, obligația se aplica doar difteriei, tetanosului și poliomielitei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.