Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendamente AUR la buget: Serviciile secrete și Cotroceniul să primească mai puțini bani

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale şi al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării la nivelul anului 2018, a bugetului SRI şi SIE la nivelul anului 2019, dar şi scăderea cu 90% a finanţării partidelor politice sunt câteva dintre cele peste 230 de amendamente depuse de parlamentarii AUR la Legea bugetului de stat pentru anul 2021.

Citește și: Călugării dezbină coaliția. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos: 'O risipă populistă'

„Trebuie să punem punct risipei de bani publici și să acționăm eficient în acele zone strategice pentru țară. Românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga și în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-și viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

„Bugetul pentru anul acesta este unul al sărăciei, care lovește în multe categorii sociale și care aduce atingere interesului național. Domenii strategice precum educația și sănătatea sunt trase pe linie moartă. Amendamentele pe care le aducem vin să restabilească dacă nu normalitate, măcar supraviețuirea pentru acestea”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Amendamentele senatorilor și deputaților AUR vizează și suplimentări bugetare în domenii-cheie, precum cel al educației, al sănătății, al agriculturii sau al tineretului și sportului.

Potrivit celor mai importante amendamente, alocările bugetare mai consistente ar trebui să se refere la: creșterea bugetului pentru sistemul educational; mărirea sumelor acordate medicilor de familie; suplimentarea bugetului pentru sustinerea programelor, serviciilor si activităților de tineret și sport (digitalizare, tabere studențești); creșterea sumelor pentru despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamități naturale; acordarea voucherelor de vacanță la nivelul anului 2020; dublarea sumei actuale de aproape 500.000 de euro pentru sprijinirea așezămintelor religioase din afara granițelor, unde se desfășoară activități deosebite în vederea menținerii identității lingvistice, culturale și religioase a românilor din afara granițelor; suplimentarea bugetului Autorității Naționale pentru Cetățenie, în vederea prelucrării unui număr cât mai mare de dosare de cetățenie; alocarea unei sume de aproape 60 de milioane de lei pentru repatrierea rămășițelor pământești ale românilor decedați în străinătate și bugetarea integrală a programului de burse pentru elevii români din Ucraina și extinderea către alte comunități istorice românești aflate în risc major de asimilare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.