Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendamente la textul proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea DIICOT

diicot3

Senatorii din Comisia juridică au dezbătut marţi mai multe amendamente la textul proiectului de lege care vizează aprobarea OUG 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea DIICOT, respectiv creşterea numărului de poliţişti judiciarişti cu câte 50 în următorii cinci ani, admiterea procesului verbal de percheziţie informatică drept mijloc de probă şi în dosare DIICOT sau participarea procurorilor doar în dosarele de competenţa crimei organizate, conform Agerpres.

Propunerile prezentate de procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, au fost supuse votului comisiei şi adoptate, sub rezerva obţinerii punctului de vedere al Guvernului privind bugetarea posturilor pentru poliţişti judiciarişti. Unul dintre amendamentele care au suscitat discuţii este cel care prevede ca aproximativ 1.000 de poliţişti judiciarişti care îşi desfăşoară activitatea în DIICOT să lucreze "doar în dosarele de crimă organizată".

Subsecretarul de stat în MAI Maria-Cristina Manda s-a opus unei asemenea modificări legislative, precizând că prin adoptarea amendamentului s-ar crea "poliţia judiciară a DIICOT". "În acest moment se lucrează, IGPR implică poliţiştii în dosarele DIICOT, atunci când dumnealor le solicită sprijinul. În clipa în care modificăm textul aşa, poliţiştii ajung să lucreze exclusiv pentru DIICOT", a arătat Manda.

Proiectul îşi propune reformarea DIICOT pe trei componente distincte: management, întărirea şi eficientizarea funcţiei de conducere; organizarea internă şi funcţionarea direcţiei raportat la noile necesităţi de investigare şi analiză a fenomenului infracţional reprezentat de criminalitatea organizată şi urmărirea penală, întărirea eficienţei acesteia prin întărirea capacităţii de efectuare a investigaţiilor financiare şi prin completarea personalului direcţiei cu lucrători de poliţie judiciară.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a trecut de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.