Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare pentru Ponta și un aliat din partea PMP: În câteva săptămâni nu veți mai fi...

ponta ganditor

Vicepreședintele PMP Eugen Tomac îl acuză pe premierul moldovean de susținerea explicită a acțiunilor cu un profund caracter populist și electoral pe care le face Prim-ministrul României în Republica Moldova, numindu-l pe Iurie Leacă ”agent electoral” al lui Victor Ponta.

”După ce a transmis practic același mesaj făcut de Ambasada Federației Ruse în cazul Lukoil, Victor Ponta își regizeză, astăzi, un moment electoral pe bani publici în Republica Moldova. A mers la Cahul împreună cu agentul său electoral, Iurie Leancă, cunoscut pentru pozițiile sale socialiste, unde a pus o piatră de temelie pentru construcția unui viitor teatru de comedie. Dacă Victor Ponta voia să facă ceva cinstit pentru românii de peste Prut, putea să mă întrebe pe mine și îi spuneam ce să facă. La doar câțiva kilometri de Cahul se află localitatea Cania în care, de mai mulți ani, se înalță o catedrală mausoleu, pentru că acolo sunt îngropați ostașii români care au luptat pentru eliberarea Basarabiei. Din nefericire, din 2012 Victor Ponta a tăiat finanțarea pentru această catedrală de interes național, care are menirea de a aduce un omagu ostașilor români. Eram în Guvern, în 2012, când s-a decis ca 2,7 milioane de lei să plece pentru construcția catedralei, iar banii nu au mai ajuns la Cania pentru că așa a decis Guvernul Ponta”, a precizat Eugen Tomac.

De asemenea, vicepreședintele PMP a criticat demersul lui Victor Ponta de a dona microbuze și autocare pentru școlile din Republica Moldova, pe modelul românesc, afirmând că aceste gesturi nu îi pot păcăli pe românii de peste Prut. „Oamenii din Republica Moldova au nevoie de lideri politici care să îi înțeleagă și să îi susțină, exact așa cum a făcut Președintele Traian Băsescu. În anul 2010, la inundații, Guvernul României a alocat 9 milioane de euro pentru construcția a 700 de case și reabilitarea a altor 300. Atunci Guvernul a făcut ceea ce trebuia. Victor Ponta nu a făcut nimic de acest gen”, a declarat Eugen Tomac.

Vicepreședinele PMP a punctat că, în scurt timp, nici Victor Ponta și nici Iurie Leancă nu vor mai ocupa funcția de premier. „Victor Ponta s-a dus să taie o panglică acolo unde a pus o piatră de temelie pentru o lucrare pe care nu are cum să o finalizeze. Peste câteva săptămâni, nici Victor Ponta și nici Iurie Leancă nu vor mai fi prim-miniștri. Insist ca premierul Ponta să înceteze această campanie electorală, care se desfășoară în țară sau în Republica Moldova, pe care o face din bani publici”, a concluzionat Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.