Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințări pentru prințul Japoniei, în vârstă de 12 ani: a găsit două cuțite de bucătărie pe biroul unde învață

Pinterest
Hisahito

Două cuţite de bucătărie au fost găsite pe biroul prinţului Hisahito, nepotul împăratului Japoniei Akihito, la şcoala acestuia, unde prezenţa unui bărbat suspect a fost detectată de camere de securitate, dezvăluie sâmbătă presa japoneză, relatează AFP, relatează News.ro.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: 'Propunerea lui Donald Trump privind dezarmarea nucleară nu este una serioasă'

Autorităţile şi-au sporit vigilenţa cu privire la familia imperială, cu câteva zile înainte de abdicarea împăratului Akihito, după o domnie de 30 de ani.

Reprezentanţi ai şcolii au găsit cuţitele vineri, pe biroul folosit zilnic de prinţul în vârstă de 12 ani, potrivit postului public NHK şi altor publicaţii, care citează anchetatori sub acoperirea anonimatului.

Prinţul Hisahito, care tocmai a început, în aprilie, să frecventeze această şcoală, nu era în clasă atunci când cuţitele au fost lăsate acolo.

Nicio rănire, pagubă materială sau ameninţare nu au fost raportate, potrivit poliţiei, care nu a găsit vreo ameninţare în legătură cu acest incident.

Camere de securitate au înregistrat un bărbat care purta o cască pătrunzând în incinta şcolii, la prânz, potrivit presei.

Poliţia caută un bărbat de vârstă mijlocie, îmbrăcat ca un muncitor în construcţii.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei nu a vrut să comenteze aceste informaţii, care nu au putut să fie confirmate în mod oficial la şcoală.

Ameninţări vizând familia imperială sunt relativ rare.

În 1975, Akihito aproape că a fost atins de un cocteil Molotov la Okinawa, un câmp de bătălie major în al Doilea Război Mondial, unde domnea un puternic sentiment de ostilitate faţă de familia imperială.

Japonia se pregăteşte de abdicarea, marţi, a împăratului Akihito - prima după 200 de ani.

Fiul său mai mare, prinţul moştenitor Naruhito, în vâstă de 59 de ani, urmează să-i succeadă în ziua următoare, marcând trecerea la era Reiwa (”frumoasa armonie”).

Prinţul Hisahito este fiul prinţului Akishino, al doilea fiu al cuplului imperial şi unul dintre cei patru moştenitori bărbaţi posibili ai Tronului Crizantemei.

Familia imperială, cea mai veche din lume care se află în continuare la putere, se află în pericolul dispariţiei, întrucât nu le recunoaşte femeilor dreptul de urca pe tron şi există doar patru moştenitori bărbaţi - Naruhito (59 ani), Akishino (53 ans), tânărul prinţ Hisahito şi fratele împăratului Akihito, în vârstă de 83 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.