Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințat cu DEMITEREA, Sorin Grindeanu îi dă SEMNAL lui Tudorel Toader

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că auditul anunţat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este diferit de evaluarea făcută în contextul discuţiilor despre OUG 13, precizând că un astfel de audit nu a mai fost făcut de 10 ani.

"Domnul ministru Tudorel Toader a făcut o evaluare pe care a prezentat-o săptămâna trecută detaliat, (...) despre modul în care cele două instituţii - Parchetul General şi DNA - au acţionat luând în considerare decizia Curţii Constituţionale legată de OUG 13 şi de acţiuni. Ceea ce a anunţat domnul ministru aseară e cu totul altceva - anume o evaluare şi un audit în întregime al Ministerului Public, fie că vorbim de Parchet de pe lângă Înalta Curte, fie că vorbim de DNA sau de DIICOT. Sunt două lucruri total diferite", a afirmat Grindeanu, în cadrul unor declaraţii de presă la Centrul Tehnic Renault din Titu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

El a precizat că un astfel de audit intră în fişa postului ministrului Justiţiei, fiind treaba acestuia şi nu a premierului.

"Am înţeles că de 10 ani nu s-au mai făcut aceste lucruri. Nu e treaba mea. Ca prim-ministru e normal să ştiu ce face fiecare minister, dar intră în fişa postului domnului ministru, la fel cum a făcut evaluarea să facă şi acest audit la Ministerul Justiţiei. Ieri dimineaţă am avut discuţii şi despre acele priorităţi pe care ministerul le are, fie că vorbim de proiect de lege pe deciziile CCR, care să fie puse în acord cu Codul penal şi Codul de procedură penală, fie că vorbim de acel pachet legat de situaţia din penitenciare, de măsurile alternative, de graţiere şi aşa mai departe", a adăugat prim-ministrul.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

Şeful Guvernului a subliniat că este interesat în funcţionarea statului de drept, pentru aceasta fiind, în opinia sa, important ca "instituţiile să fie puternice şi mecanismele interinstituţionale să fie foarte bine puse la punct şi foarte clar definite, dincolo de cine conduce o structură sau alta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.