Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameninţarea Phenianului de a folosi arme nucleare este ceva extrem de periculos (parlamentar rus)

wikipedia
Coreea de Nord

Ameninţarea publică a Phenianului de a folosi arme nucleare împotriva Statelor Unite este ceva extrem de periculos, a considerat marţi un parlamentar important din camera inferioară a parlamentului rus, relatează agenţia Xinhua. Adjunctul ambasadorului nord-coreean la ONU a avertizat luni că situaţia din Peninsula Coreea "a atins punctul culminat şi un război nuclear poate izbucni în orice moment", potrivit agenţiei Associated Press.

Amplificarea retoricii nu contribuie în niciun fel la atenuarea tensiunilor, a declarat Leonid Sluţki, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat a Rusiei, citat de agenţia de presă TASS. Consiliul de Securitate al ONU a impus mai multe serii de sancţiuni Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC - Coreea de Nord) pentru testele ei repetate nucleare şi cu rachete.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat recent un decret pentru a implementa interdicţii economice, comerciale şi tehnologice asupra Phenianului, în conformitate cu Rezoluţia 2321 a Consiliului de Securitate adoptată în noiembrie 2016, conform Agerpres. Semnarea decretului arată că Rusia nu a sprijinit niciodată "statutul nuclear autoproclamat" al RPDC şi Phenianul nu ar trebui să neglijeze opinia comunităţii internaţionale sau să ignore rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a notat Sluţki.

Cu toate acestea, el a adăugat că RPDC nu ar trebui să fie provocată. "Dacă începe o confruntare militară, pur şi simplu nu vor fi câştigători sau învinşi", a adăugat Sluţki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.