Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameninţări cu bombă de Anul Nou: Reţineri la Bruxelles

armata bruxelles alerta terorista

Şase persoane au fost reţinute joi şi sunt audiate în cadrul anchetei asupra ameninţărilor de atentate la Bruxelles în timpul celebrării Anului Nou, a anunţat Parchetul federal belgian, citat de AFP. 

"Şase persoane au fost reţinute pentru audieri", potrivit unui comunicat, care precizează că în legătură cu acest dosar au avut loc joi dimineaţa şapte percheziţii în diferite cartiere din Bruxelles şi din împrejurimi. 

Arestul preventiv a fost menţinut în cazul a doi indivizi care au fost inculpaţi marţi în acest dosar. Primul dintre ei, Said S., un belgian de 30 de ani care este acuzat de "ameninţări de atentat, participare la activităţile unui grup terorist în calitate de conducător şi de recrutare în vederea comiterii de infracţiuni teroriste, ca autor sau coautor". Al doilea, Mohammed K., în vârstă de 27 de ani, este inculpat pentru ameninţări de atentat şi participare la activităţile unui grup terorist ca autor sau coautor".

Vezi şi: Teroriştii anulează Revelionul la Bruxelles

Potrivit unei surse apropiate dosarului, anchetatorii au în vizor un grup de motociclişti, "Kamikaze Riders". 

Judecătorul de instrucţie urmează să decidă în cursul zilei "dacă va emite sau nu un mandat de arestare" împotriva celor şase persoane reţinute, a precizat parchetul. 

Percheziţiile au avut loc la Molenbeek şi Laeken, două suburbii ale Bruxellesului, precum şi la Anderlecht şi Leuuw-Saint-Pierre, în sud-vestul capitalei belgiene. 

"Obiectele confiscate în cursul percheziţiilor, în special material informatic şi telefoane, sunt în curs de cercetare", a indicat parchetul, adăugând că material de airsoft, un sport care utilizează reproduceri de arme de foc şi care se joacă în ţinută militară, a fost de asemenea găsit la percheziţii. 

Parchetul invocase marţi ameninţări "serioase" de atentat în momentul anunţării inculpării celor doi indivizi, care ar fi vizat "locuri emblematice din Bruxelles", informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.