Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameninţările cu moartea trimise unor oficiali din Germania sunt mult mai numeroase decât se presupunea

dw.com
Germania-politie

Scrisorile de ameninţări cu moartea trimise unor persoane publice în Germania sunt mai numeroase decât se presupunea până acum, au indicat marţi autorităţile, pe fundalul unor presupuse legături între poliţie şi mişcările de extrema dreaptă, potrivit AFP.

Cel puţin 69 de mesaje au fost trimise la aproximativ 30 de responsabili politici sau personalităţi publice în opt landuri ale ţării, a anunţat Peter Beuth, ministrul de interne din landul Hessa, unde primul caz a fost dezvăluit la începutul lunii iulie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

Toate mesajele, trimise prin e-mail, SMS sau chiar fax, erau semnate "NSU 2.0", referindu-se la o mică grupare nazistă germană ai cărei membri au comis în jur de zece asasinate rasiste în anii 2000.

În cea mai mare parte a cazurilor, adresele victimelor erau accesibile liber pe internet, potrivit anchetei poliţiei judiciare regionale.

Datele a trei victime au fost totuşi căutate în trei computere ale poliţiei, a indicat Beuth, ceea ce "alimentează suspiciunea" că informaţii extrase din baza sa de date ar fi putut fi utilizate de unul sau mai mulţi autori de mesaje, în continuare neindentificaţi.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

Scandalul, care l-a costat funcţia pe şeful poliţiei regionale Udo Munch, a izbucnit la începutul lunii iulie după dezvăluiri potrivit cărora un calculator al poliţiei din Frankfurt fusese utilizat pentru căutarea datelor personale ale unei politiciene de stânga locale.

Aceasta, Janine Wissler, a primit mai multe scrisori şi e-mailuri de ameninţare cu moartea semnate "NSU 2.0".

O avocată germană, cunoscută apărarea migranţilor şi germanilor de origine străină, Seda Basay-Yildiz, a primit de asemenea în trecut ameninţări din partea acestei mişcări extremiste.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Mai mulţi responsabili politici ai partidului conservator al cancelarului Angela Merkel au fost de asemenea vizaţi.

Beuth a precizat că nu există "nicio probă" a existenţei unei reţele de extremă-dreaptă în poliţia din Hessa.

În această regiune, un ales local pro-migranţi Walter Lubke a fost ucis cu un glonţ în cap anul trecut la Kassel de către un neonazist, iar apoi la Hanau un bărbat a ucis nouă persoane de origine străină în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.