Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințările Rusiei cu arme nucleare îl lasă rece pe Zelenski: 'Nu este nimic altceva decât un truc politic' / Ce spune despre o întâlnire cu Putin

zelenski

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo, că Ucrainei nu-i mai este frică de amenințările nucleare ale Rusiei. În ceea ce priveşte desfășurarea de arme nucleare tactice pe teritoriul Republicii Belarus, Zelenski a remarcat că acest lucru nu este nimic altceva decât un truc politic.

"Ucraina nu se mai teme de amenințările și acţiunile Rusiei legate de armele nucleare, pentru că Federația Rusă a amenințat nu doar o dată sau de două ori. Desfăşurarea de arme nucleare tactice în Belarus, de asemenea, nu este nimic altceva decât un truc politic pentru a amenința Ucraina și Europa. Este inacceptabilă utilizarea armelor nucleare ca amenințare la adresa suveranității teritoriale a altor țări. Întreaga lume este de acord cu asta. Șantajul politic (cu folosirea armelor nucleare) este aproape singura cale de scăpare care le-a mai rămas" - a declarat Zelenski.

De asemenea, în cadrul interviului, liderul ucrainean a afirmat că scopul vieții preşedintelui rus, Vladimir Putin, este de a reface Uniunea Sovietică. În ceea ce priveşte o eventuală întâlnire cu președintele rus, Zelenski a menționat că nu este interesat de aşa ceva.

"Este dificil să vorbești cu Putin înainte ca acesta să-și retragă toate trupele de pe teritoriul Ucrainei" - a subliniat președintele ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.