Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameninţat de USRPLUS, Nicuşor Dan primeşte o invitaţie de la PSD: 'Haideţi să convenim asupra unor chestiuni de bun simţ'

Facebook
Aurelian Badulescu

Liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, a declarat miercuri că bugetul ar trebui votat în forma actuală iar pentru restul solicitărilor să se aştepte până la rectificare.

"Haideţi să închidem un buget pe formula asta, avem capacitatea dată de lege să ne întâlnim la rectificare, până atunci facem un efort comun, pentru că până la urmă bucureştenii sunt cei pe care trebuie să-i sprijinim, mergem la domnul Cîţu, dacă o mai fi şi cât o mai fi pe acolo, şi sigur ne dă banii. Haideţi să convenim asupra unor chestiuni de bun simţ, nu să ţinem în tensiune un Bucureşti întreg", a spus consilierul la şedinţa CGMB.

Bădulescu a afimat că datoriile Capitalei nu sunt "o ruşine" şi că acestea vor fi plătite atunci când le va veni rândul.

"Datoria nu este o ruşine, înseamnă că banii aceia trebuie plătiţi atunci când le vine rândul. Noi am avut alte priorităţi. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a trasat sarcini foarte clare în perioada anului 2020, după care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în mai multe rânduri, a dat şi a mandatat cu cheltuieli operaţionale Primăria Municipiului Bucureşti, de aici aceste datorii. Nu mai căutaţi să aduceţi în discursul public chestiunea asta", a precizat consilierul.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se reuneşte miercuri într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi figurând proiectul bugetului Capitalei pe anul 2021. Veniturile bugetului general centralizat al Municipiului Bucureşti pe 2021 au fost prognozate la circa 9,59 de miliarde de lei, potrivit proiectului.

Viceprimarul Tomescu (USRPLUS) a cerut marţi seara primarului Nicuşor Dan să retragă proiectul de buget de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"La București nu a început reforma în sănătate, nu există nici măcar o intenție declarată a primarului în a face curățenie în ceea ce numim Mafie. Nu se reformează nimic în București, ești mare nemulțumire a noastră. Nu putem aproba ceva care nu a fost discutat. Noi nu am venit aici să ne jucăm, avem o responsabilitate, cetățenii ne-au votat. Cerem primarului să retragă proiectul de buget. USR PLUS votează bugetul doar după ce îndeplinește standardele", a declarat Tomescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.