Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințată de recesiune, Germania își activează scutul: Furnizorii de energie vor obligați să justifice viitoare majorări de prețuri

rismedia.com
energie

Guvernul german intenționează să permită furnizorilor de energie să majoreze anul viitor prețurile, doar dacă acest lucru este justificat în mod obiectiv, a anunțat sâmbătă Ministerul Economiei, negând o informație din presă, potrivit căreia Berlinul a planificat interzicerea tuturor creșterilor de prețuri la energie pentru consumatori.

"Nu orice creștere a prețurilor este automat ilegală", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, adăugând, însă, că interdicția se va aplica creșterilor nejustificate a prețurilor, care exploatează consumatorii.

Cotidianul Bild anunțase că Guvernul dorește să interzică tuturor furnizorilor de energie electrică și gaz să majoreze prețurile anul viitor.

Furnizorii de energie din Germania ar trebui să demonstreze că majorările de preț pe care le planifică sunt justificate, de exemplu dacă au costuri de achiziții în creștere, a adăugat ministerul.

Cabinetul guvernamental a aprobat luna trecută o plafonare a prețurilor la gaze și electricitate, în procedură accelerată, ca parte a eforturilor de a combate creșterea facturilor la energie pentru gospodării și unități economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.