Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenițarea nucleară rusă - Alertă maximă în rândul serviciilor secrete occidentale

bomba atomica

Agențiile de informații americane și aliate își intensifică eforturile pentru a detecta orice mișcare sau comunicare militară rusă care ar putea semnala că Vladimir Putin a ordonat folosirea armelor nucleare în Ucraina, potrivit a cinci oficiali americani, notează Politico.

Dar orice indicii că liderul rus a decis să dezlănțuie unatac de neconceput – într-o încercare disperată de a relua inițiativa sau de a agresa comunitatea internațională pentru a-i îndeplini cerințele – ar putea veni prea târziu, au avertizat ei.

Majoritatea aeronavelor Rusiei, împreună cu lansatoarele convenționale de rachete și rachete, pot livra și arme nucleare tactice mai mici. Aceste arme sunt concepute pentru o utilizare mai țintită pe câmpul de luptă decât armele strategice, cum ar fi rachetele balistice intercontinentale, care dau semne indicatoare atunci când unitățile lor sunt puse în alertă sau reunite în exerciții de antrenament.


Asta înseamnă că, dacă Putin sau comandanții săi nu vor ca lumea să știe din timp, SUA ar putea să nu știe niciodată când forțele ruse au schimbat munițiile convenționale cu bombe atomice.


Este o problemă din ce în ce mai supărătoare pe măsură ce forțele ruse se luptă să-și recapete avântul în Ucraina și semnele cresc că Putin este din ce în ce mai nepopular acasă, mai ales după ce a comandat săptămâna trecută un proiect militar limitat.
„O urmărim mai îndeaproape”, a spus un oficial al guvernului american cu acces la informații despre forțele și strategia nucleară ale Moscovei, care, ca și alții intervievați pentru acest articol, nu a fost autorizat să vorbească public.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.