Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru cei care au luat amenzi abuziv pentru necompletarea formularului digital de intrare în România

formularul digital

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. univ. dr. Adriana Pistol a declarat, vineri seară, că autorităţile nu vor putea anula amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) doar pentru anumite categorii şi că amnistia ar trebui să se aplice tuturor.

Întrebată într-o conferinţă de presă, vineri seară, dacă autorităţile din România iau în calcul anularea amenzilor pentru necompletarea PLF, Adriana Pistol a declarat că nu a existat o astfel de discuţie.

”Nu am avut o astfel de discuţie, din simplul motiv că anularea nu se poate face, din păcate, parţial numai pentru cei care făceau parte din aceste categorii exceptate. Amnistia nu se poate face decât pentru toţi, nu doar pentru unii. Foarte probabil, aceştia vor câştiga foarte uşor în instanţă şi lecţiile în instanţă au fost transpuse în modificarea acestei ordonanţe”, a declarat Adriana Pistol.

Adriana Pistol a mai ţinut să precizeze că ”oricine are două doze de vaccin cu valabilitate de la ultima administrare, până la 270 de zile, poate intra în România”.

Totodată, secretarul de stat a spus că pentru persoanele care au şi doza booster, valabilitatea certificatului Covid nu a fost stabilită încă la nivelul Comisiei Europene şi ca urmare România a stabilit o valabilitate de până la 31 decembrie 2022, urmând ca această valabilitate să fie modificată în funcţie de decizia finală a Comisiei Europene.

Aceasta a precizat că, pentru cei care au şi doza booster se discută la nivelul structurilor Comisiei Europene despre o perioadă de valabilitate care ar putea să fie iunie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.