Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 10.000 de lei aplicate de pompierii hunedoreni pentru curăţarea terenurilor agricole prin incendiere

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

Patru persoane din judeţul Hunedoara au fost sancţionate de pompierii militari cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei după ce s-a stabilit că au curăţat terenurile agricole pe care le deţineau cu ajutorul focului deschis, a informat, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), potrivit Agerpres.

Fermierii sau proprietarii de terenuri amendaţi sunt din localităţile Beriu, Bucium, Prăvăleni şi Lunca, sancţiunile fiind aplicate după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara a decis vineri, 10 aprilie, interzicerea folosirii focului deschis pentru igienizarea suprafeţelor agricole.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

"În ultimele trei zile s-a înregistrat un vârf al acestui an în ceea ce priveşte numărul incendiilor de vegetaţie uscată şi fond forestier în judeţul Hunedoara. Peste 200 de pompieri, lucrători silvici şi voluntari au luptat, în acest sfârşit de săptămână, pentru lichidarea a 39 de incendii ce s-au extins, înainte de a fi stinse cu mari eforturi, la 409 hectare de teren. Dintre acestea, 236 de hectare sunt litieră de pădure", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Eforturile de stingere a incendiilor produse în zonele Luncani, din zona Munţilor Orăştiei, şi Cernişoara-Florese, din Munţii Poiana Ruscă, au fost susţinute de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, dotat cu un dispozitiv special pentru transportul apei în zonele greu accesibile, afectate de ardere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.