Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 292.000 lei aplicate de inspectorii de muncă în luna mai

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au aplicat în luna mai amenzi în valoare totală de 292.000 lei, informează, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Carmen Corodeanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, inspectorii de muncă au efectuat în luna mai 228 controale din care 127 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi 101 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pentru cele 279 de deficienţe constatate, 155 în domeniul relaţiilor de muncă şi 124 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost dispuse 279 măsuri de remediere şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 292.000 lei.

La 11 angajatori au fost identificate 14 persoane care prestau muncă nedeclarată fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă.

Angajatorii sancţionaţi pentru muncă nedeclarată au domeniul de activitate: baruri; restaurante, comerţ, construcţii, adăposturi pentru animale şi pază şi protecţie.

'În cadrul controalelor efectuate inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată, în primul rând pe prevenţie iar sancţiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislaţiei' a declarat inspectorul şef al ITM Galaţi, Bogdan - Marius Trandafir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.