Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 5.500 de lei pentru nerespectarea de către călătorii din trenuri a măsurilor anti-COVID, date de polițiștii din Vaslui

Poliţiştii vasluieni de la Poliţia Transporturi au efectuat o acţiune de control pentru a urmări felul în care sunt respectate măsurile impuse de pandemia COVID-19 de către persoanele care călătoresc cu trenul, fiind aplicate sacţiuni contravenţionale în valoare de peste 5.500 de lei, potrivit Agerpres.

"La acţiune, poliţiştii au fost sprijiniţi şi de reprezentanţi ai CFR Călători. Echipele de control au acţionat în şapte trenuri de călători aparţinând CFR, dar şi operatorilor privaţi şi opt staţii de cale ferată, fiind legitimate peste 40 de persoane. (...) Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost aplicate trei sancţiuni la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 1 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi trei la alte acte normative.Valoarea sancţiunilor aplicate este de peste 5.500 de lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Poliţiştii au precizat, de asemenea, că reprezentanţii Poliţiei Transporturi acţionează zilnic în gări, aeroporturi şi în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autorităţile naţionale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Aceştia au atras atenţia cu privire la faptul că pasagerii trebuie să evite aglomeraţia şi să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf şi au subliniat faptul că purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.