Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 7 milioane de lei în urma unor controale la constructorii de locuinţe de la începutul anului

constructii

Peste 400 de infracţiuni au fost constatate şi peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7 milioane de lei, au fost aplicate în urma acţiunilor desfăşurate în prima parte a anului în domeniul construcţiilor de locuinţe, conform unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), potrivit Agerpres.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat în dosarele penale instrumentate, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor în valoare totală de aproape 35 de milioane de lei. 

Acţiunile au avut loc în perioada 11 ianuarie - 30 iunie 2019, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. 

Obiectivul prioritar l-a constituit prevenirea şi combaterea infracţionalităţii specifice domeniului construcţiilor de locuinţe, pentru diminuarea impactului negativ asupra bugetului de stat şi asigurarea unui mediu de afaceri concurenţial loial şi nediscriminatoriu pentru toţi operatorii economici, precizează IGPR.

Citește și: Promoţia 2019 a Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' a depus jurământul

Au fost efectuate 192 de acţiuni punctuale de verificare, fiind controlate 657 de obiective. 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 408 infracţiuni, dintre care 178 de evaziune fiscală, 19 prevăzute de Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, 49 prevăzute de Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi 58 de înşelăciune. 

Au fost aplicate 868 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 129 de către specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, 168 de specialiştii autorităţilor administraţiei publice, cuantumul total al amenzilor fiind de 7.345.800 de lei, menţionează sursa citată.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.