Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate într-o zi de poliţiştii rutieri, majoritatea pentru viteză

Politia Română
politist amenda circulatie

Poliţiştii rutieri din Harghita au aplicat, miercuri, amenzi în valoare totală de peste 100.000 de lei, majoritatea pentru depăşirea limitelor de viteză, în cadrul unei acţiuni de monitorizare care s-a desfăşurat pe DN 12, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de Presă aş IPJ Harghita, la acţiune au participat efectivele Serviciului Rutier Harghita şi Biroului Rutier Miercurea-Ciuc, iar scopul a fost de a crea un mediu rutier sigur şi de a-i motiva pe şoferi să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză.

"În timpul acestei activităţi au fost aplicate peste 175 de sancţiuni, cele mai frecvente încălcări constatate, respectiv 165, fiind depăşirea de către conducătorii auto a limitelor de viteză. Poliţiştii au constatat şi abateri precum expirarea inspecţiei tehnice periodice şi lipsa asigurării de răspundere civilă auto, subliniind importanţa întreţinerii tehnice a autovehiculelor şi a asigurării obligatorii. Acţiunea a avut, de asemenea, consecinţe şi asupra permiselor de conducere, poliţiştii reţinând 11 dintre acestea, dintre care nouă pentru încălcarea limitelor de viteză şi două pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară. De asemenea, au fost reţinute şi două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 100.000 de lei", se arată în informarea IPJ Harghita.

Sursa citată mai precizează că, "prin aceste intervenţii preventive şi sancţiuni aplicate în mod corespunzător, poliţiştii rutieri îşi propun să reducă riscul de accidente şi să îmbunătăţească experienţa de condus pentru toţi participanţii la trafic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.