Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi în valoare de 3 milioane de lei, aplicate de inspectorii de muncă, în ultima săptămână

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, au aplicat în ultima săptămână amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu, reiese din datele instituţiei publicate, luni, pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit surse citate, controalele au avut loc în perioada 14 - 19 septembrie 2020, iar cuantumul amenzilor s-a ridicat la 2.861.300 de lei, din care 2.688.300 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Profesorii cad pe capete, la doar câteva zile de la începutul școlii: Un liceu se închide, după ce 5 cadre didactice s-au infectat

De asemenea, au fost depistate 154 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, în acest sens fiind aplicate 1.550 de avertismente şi dispuse 3.150 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Acţiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 14 - 19 septembrie 2020, au avut ca rezultat aplicarea a 637 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 173.000 lei.

Din totalul celor 1.124 de angajatori controlaţi au fost sancţionaţi 416 şi s-au dispus 815 măsuri de remediere a neconformităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.