Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Godină acuză amenzi la normă - Îndeplinirea INDICATORILOR sau rapoarte justificative

facebook.com
Marian Godina

De la începutul stării de urgență forțele de ordine au fost des acuzate că aplică amenzi pentru a îndeplini norma. Polițistul Marian Godină a prezentat, pe pagina sa de socializare, mesajul șefului Poliției din Popești Leordeni prin care le cere subalternilor îndeplinirea INDICATORILOR la amenzi iar în caz contrar întocmirea de rapoarte justificative.

„Mă zbat de ceva timp și dau explicații referitoare la faptul că polițiștii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de polițiști din toată țara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu.

Atenție, a da amenzi este una din atribuțiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi și să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când există presiuni în acest sens.

Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, șeful Poliției Orașului Popești-Leordeni.

Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancțiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activitățile comerciale ilicite și la Legea privind paza bunurilor.

Nu știu cum poate să i se pară cuiva anormal că pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulație.

Traficul e mai redus, chiar și numărul de accidente rutiere a scăzut drastic.

De activități comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianților și-au suspendat activitatea?

Le dă domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere.

I-am scris domnului comisar și l-am întrebat dacă mesajul îi aparține, deoarece vreau să-l fac public și să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenționat. Mi-a răspuns că îi aparține, mi-a scris fraze întregi și, după ce l-am corectat, pentru că limba română nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat "pentru o mai bună înțelegere și pentru a evita greșelile", după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenți și un îndemn de a da cât mai multe amenzi și că sunt unul dintre cei care și-au tot bătut gura că nu există normă de amenzi.

Mi-a explicat că e o interpretare greșită, că situația operativă de acolo impune sancțiuni și că agenții s-au cam învățat doar să verifice declarația, fără să verifice temeinic toate documentele șoferilor. De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăți pentru că agenții de pază nu sunt verificați și sancționați. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de șoferi fără centură. Alții circulă beți, alții fără permis. De aceea le-a cerut agenților să muncească și să verifice, nu neapărat să dea amenzi.

Pe mine nu m-a convins. Pentru mine "o slabă activitate"= puține amenzi, iar "îndreptarea indicatorilor"= trebuie să dați mai multe amenzi.

Chiar mă întreb ce o însemna "îndeplinirea indicatorilor". O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplinești indicatorii ăia?”,

este postarea lui Marian Godina însoțită de următorul mesaj atribuit șefului poliției din Popești Leordeni.

 

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „In atentia intregului efectiv, in special agentii de OP si FR !!! S-a constatat foarte slaba activitate in martie aprilie pana in prezent, privind aplicarea de sanctiuni la legile speciale- Lg 61, lg 333, 12, oug 195 si implementarea R.I. !!! AVAND IN VEDERE ACEST ASPECT, FIRCARE POLITIST OP, FR si restul, pana la sfarsitul lunii, veti desfasura activitati de indreptare acestor indicatori si politistii care nu indeplinesc acesti indicatori, VOR INTOCMI IN RAPORT JUSTIFUCATIV PE IL VOR PREZENTA 16:29”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.