Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzile românești, ajung în Republica Moldova, prin Poștă!

O bună parte din moldovenii care iubesc să încalce în mod conștient limita de viteză impusă pe drumurile naționale din România, acum vor avea un motiv în plus să fie mai vigilenți și mai ascultători! Se pare că autoritățile de peste Prut le-au găsit leacul.
Nu puțini sunt cei care odată evadați din Moldova, unde gropile sunt cu drumuri (și nu invers), gonesc cu viteză pe șoselele din România. Asfaltul bun, radare mai puține, aplicații mobile care atenționează despre localizarea echipelor de patrulare și chiar și stațiile Radio, sunt practic principalele ingrediente care contribuie la săvărșirea contravenției de încălcare a limitei de viteză impuse pe un anumit sector de drum.
De obicei, cine era ”prins” la radar, înmâna actele moldovenești și cu asta basta – chiar dacă se întocmea un proces-verbal, automobiliștii din RM scăpau basma curată…scrisorile nu mai ajungeau să treacă vama.
Și uite acum surpriză! Potrivit colegilor de la Piataauto.md, în țară a fost deja semnalat un caz prin care un cetățean al RM a primit prin poștă o notificare de plată a amenzii pentru o contravenție săvârșită în jud Covasna. De fapt aici și cad în plasă cel mai des, șoferii noștri, indiferent că vorbim de radare sau alte încălcări ale Codului Rutier.

Potrivit sursei, administrațiile locale din anumite localități, ar fi colectat procesele verbale neachitate din ultimii ani și expediază înștiințări de plată cetățenilor din RM. ”Scrisorile” conțin suma de plată și informarea despre obligațiunea achitării acestei amenzi în timp de 15 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.