Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America Centrală se pregătește pentru sosirea uraganului Nana

Uraganul Florence

Cele patru ţări din nordul Americii Centrale - Belize, Honduras, El Salvador şi Guatemala - se pregătesc pentru sosirea furtunii tropicale Nana, transformată în uragan, aşteptată să lovească coasta Belize joi dimineaţă, relatează AFP.

Serviciile de protecţie civilă din cele patru ţări sunt îngrijorate în special de impactul ploilor abundente aduse de furtună, care se apropia miercuri de coasta Hondurasului, unde a provocat primele inundaţii în departamentul Islas de la Bahia, potrivit surselor oficiale.

Înainte de a atinge uscatul în Belize, Nana a devenit un uragan de categoria 1 (pe o scară de 5), fiind însoţit de rafale de vânt care atingeau viteze de 120 km/h şi de ploi care ar putea provoca inundaţii, a declarat Fancisco Argenal, şeful serviciului de meteorologie din Honduras.

Nana se deplasează cu o viteză de 26 km/h spre Belize, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din SUA.

Serviciul de prevenire a dezastrelor din Belize (NEMO) a emis o avertizare de inundaţii şi a cerut populaţiei să meargă în adăposturi sigure, precum şcolile care au fost puse la dispoziţie în acest scop.

În Guatemala, alerta a fost dată de Centrul de coordonare pentru prevenirea dezastrelor (Conred), care a avertizat că ploile vor fi intense şi fără oprire începând de joi până în week-end.

Serviciile de protecţie civilă din Guatemala sunt cu atât mai îngrijorate cu cât solul este deja saturat cu apă în urma ploilor intense care au căzut de la începerea sezonului ploios, în mai.

În El Salvador, ministrul de interne Mario Duran a emis o "alertă verde" înainte de sosirea Nana, care ar trebui totuşi să fie retrogradată la furtună "moderată până la severă" în timpul trecerii sale prin ţară începând de joi, potrivit autorităţilor.

La sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, furtunile Amanda şi Cristobal au provocat moartea a 30 de persoane în El Salvador şi cinci în Guatemala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.