Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America îi dă bani Ucrainei în războiul cu Rusia

ucraina

 Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele american Joe Biden, care s-a deplasat la Kiev pentru a participa la învestitura lui Poroşenko, a anunţat Casa Albă.
Cu această ocazie, Biden s-a întâlnit şi cu preşedinţii georgian Ghiorghi Margvelaşvili şi moldovean Nicolae Timofti şi i-a înştiinţat cu privire la deblocarea mai multor milioane de dolari constând în sprijin financiar suplimentar pentru aceste două foste republici sovietice care se pregătesc să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.
Ajutorul american urmăreşte să 'ajute guvernul ucrainean să efectueze reforme cruciale, să îşi consolideze capacitatea de a asigura respectarea legii şi să sporească unitatea naţională', a precizat Casa Albă.
Statele Unite ale Americii au furnizat deja o garanţie de împrumut de un miliard de dolari, ce se încadrează în planul de 27 de miliarde de dolari alocate de Occidentali pentru Kiev (dintre care 17 miliarde de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional). Ţara se afla la pragul falimentului când preşedintele Viktor Ianukovici a fost destituit în februarie, iar Rusia a refuzat să îşi continue sprijinul financiar pentru autorităţile de tranziţie prooccidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.