Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America, VISUL CORUPȚILOR! Americanii cred că țara lor e mai CORUPTĂ de când Donald Trump e președinte

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Americanii cred că societatea lor este considerabil mai coruptă decât era înainte de venirea la putere a lui Donald Trump, relevă un studiu citat de AFP.

Aproape şase din zece persoane chestionate consideră că faptele de corupţie s-au înmulţit în ultimele 12 luni, comparativ cu 3 din 10 într-un sondaj similar realizat în ianuarie 2016, a conchis asociaţia Transparency International (TI), scrie agerpres.ro.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Corupţia este o problemă endemică la Casa Albă în opinia a 44% dintre americanii intervievaţi, o creştere de 8% de la sondajul precedent. Congresul, forul legislativ al SUA, este evocat cel mai frecvent ca fiind marcat de corupţie. Totodată, dacă în 2016 jumătate dintre cei chestionaţi au apreciat că guvernul a eşuat în lupta anticorupţie, în prezent această proporţie a crescut la 70%.

"Aleşii noştri au eşuat în eforturile de a inspira încredere în capacitatea Washingtonului de a se afla în slujba populaţiei. Sunt percepuţi în continuare ca reprezentând interesele unei elite corporatiste", a comentat Zoe Reiter, purtătoare de cuvânt a TI.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1005 adulţi, în perioada octombrie-noiembrie, cu o marjă de eroare de 3,1%.

După instalarea sa în funcţie, în ianuarie a.c., Donald Trump le-a încredinţat celor doi fii mai mari ai săi controlul zilnic al afacerilor derulate de Trump Organization, al cărei proprietar a rămas însă. Or, fiind vorba de un imperiu de afaceri cu ramificaţii în toată lumea, s-a pus şi problema unor potenţiale conflicte de interese în favoarea preşedintelui american, aminteşte AFP.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.