Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanca Mikaela Shiffrin, campioană mondială la slalom uriaş

insidethegames.biz
Mikaela Shiffrin schi alpin slalom

Americanca Mikaela Shiffrin a cucerit medalia de aur în proba de slalom uriaş, joi la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Meribel-Courchevel (Franţa), adjudecându-şi al şaptelea titlu intercontinental şi a 13-a medalie mondială din carieră, la o săptămână după argintul de la slalom super-uriaş, informează AFP.

Shiffrin a fost cronometrată cu timpul de 2 min. 07 sec. 13/100, fiind urmată la 12/100 de italianca Federica Brignone, medaliată cu argint, şi la 22/100 de norvegianca Ragnhild Mowinckel, care a intrat în posesia medaliei de bronz, potrivit Agerpres.

Mikaela Shiffrin (27 ani) a reuşit astfel performanţa de a fi titrată la patru discipline diferite, după slalom special (2013, 2015, 2017, 2019), slalom super-uriaş (2019) şi combinată (2021).

Cu şapte titluri la Campionatele Mondiale, ea a egalat palmaresul suedezei Anja Paerson, austriecilor Toni Sailer şi Marcel Hirscher şi franţuzoaicei Marielle Goitschel. În această ierarhie a celor mai titraţi schiori, doar germanca Christl Cranz (15 medalii dintre care 12 titluri), schioare din ani 1930, a câştigat mai multe titluri decât Shiffrin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.