Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii `îl plâng` pe Putin: A ajuns să cerșească până și de la Coreea de Nord

Kremlin
Vladimir Putin Kim Jong Un

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ajuns să "cerşească" ajutorul liderului nord-coreean, Kim Jong Un, a estimat luni diplmaţia americană, repetând că orice vânzare de arme între cele două ţări ar declanşa sancţiuni.

"Sa trebuiască să traversezi o ţară întreagă pentru a te întâlni cu un paria al scenei internaţionale pentru a-i cere ajutor într-un război pe care sperai să-l câştigi într-o lună, aş spune că asta echivalează cu a cerşi", a declarat Matthew Miller, purtător de cuvânt al departamentului de stat, relatează La Libre Belgique citat de Rador.

Kim Jong Un este ]n "vizită oficială" în Rusia.

"Preşedintele Putin a declanşat acest război contra Ucrainei, cu agresiune sa pe scară mare, cu visul de a restaura măreţia împeriului rus. Această speranţă, acestă aşteptare, au eşuat", a continuat el.

Purtătorul de cuvânt a declarat că Vladimir Putin va "cerşi" în timpul acestor negocieri, care urmează să se ţină la Vladivostok, pe coasta pacifică a Rusiei, după summitul G20 la care preşedintele rus nu a participat din cauza statutului său de "paria".

"Noi am înţeles să impunem sancţiuni contra unor entităţi care finanţează efortul de război rusesc (...) şi nu vom ezita să le întărim şi să impunem noi sancţiuni", a avertizat dl Miller.

Ce se vinde si ce se cumpără

Corespondentul BBC la Seul transmite că SUA sunt de părere că liderul nord-coreean se pregătește să vândă Rusiei muniție și echipamente de artilerie de care are nevoie pentru războiul din Ucraina. În schimb, se așteaptă ca liderul nord-coreean să îi solicite lui Putin să-i împărtășească tehnologie militară avansată. Astfel, centrul spațial Vostochni devine un centru important de întâlnire.

Una dintre zonele unde liderul nord- coreean întâmpină dificultăți este programul spațial nord-coreean. Coreea de Nord a încercat de două ori în ultimele șase luni să plaseze pe orbită un satelit, însă a eșuat.

Deși Putin ar putea fi reticent în privința punerii la dispoziție a acestui tip de informație, poate trimite, însă, mesajul că ambele părți sunt pregătite să se sprijine reciproc din punct de vedere militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.