Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii ajută involuntar submarinele armatei chineze să dobândească abilități letale

news.sky.com
submarin chinez

Submarinele chineze folosesc întâlnirile de rutină cu Marina americană, navele de război aliate și avioanele militare din regiunea Mării Chinei de Sud pentru a-și testa și îmbunătăți capacitățile de luptă în condiții reale, potrivit unui raport, anunță ibtimes.com.

Atunci când un detașament de submarine din cadrul Comandamentului Marinei din Teatrul de Sud al Chinei ar fi observat o navă de război străină în timpul unui exercițiu de rutină în Marea Chinei de Sud, acesta a trecut imediat de la modul de antrenament la modul de luptă, a relatat duminică cotidianul de stat Global Times.

Odată ce echipa de sonar a submarinului PLA (Armata de Eliberare a Poporului - China) a identificat nava de război străină, echipa de luptă a efectuat un exercițiu simulat de atac și apărare cu aceasta, a adăugat raportul.

Raportul vine într-un moment în care guvernele occidentale, în special SUA, au avertizat cu privire la comportamentul periculos al forțelor PLA în regiunea Indo-Pacific, care crește riscul unui accident.

"Când observăm adversari pe mare care intră în unele regiuni maritime, am avansa proactiv și ne-am întâlni cu ei, folosindu-i ca parteneri de antrenament", a declarat căpitanul Wang Hailiang, din cadrul Marinei PLA, pentru China Central Television (CCTV), potrivit Global Times. "Cu cât interacționăm mai mult cu ei, cu atât marinarii noștri sunt mai calmi și mai încrezători", a spus Wang, adăugând că astfel de situații au devenit destul de frecvente.

Într-un incident similar, dar fără legătură cu acesta, un submarin al Marinei PLA, despre care s-a raportat că se afla într-o misiune de antrenament, a folosit zgomotele provocate de navele comerciale și de pescuit din jur pentru a evita să fie detectat atunci când a fost urmărit de o aeronavă antisubmarin străină. "Numai dacă ne antrenăm ca și cum ar fi un război putem lupta într-un război ca și cum ar fi un antrenament", a declarat căpitanul instructor Zhao Aijun, citat de CCTV, potrivit Global Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.