Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au decis: O cunoscută jurnalistă anti-PSD va conduce redacţia Radio Europa Liberă din România

radio europa libera

Jurnalista Sabina Fati va conduce redacţia Radio Europa Liberă din România, stabilită la Bucureşti, începând cu 1 octombrie, potrivit unui anunţ făcut vineri de redactorul şef al postului, Nenad Pejic, informează news.ro.

La jumătatea lunii iulie, Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/ Radio Liberty, RFE/RL) a anunţat că va lansa noi servicii de ştiri în România şi Bulgaria, în decembrie 2018, după zece ani de la închiderea redacţiilor de aici, într-o încercare de a consolida peisajul media din cele două ţări.

CITEȘTE ȘI: Capcanele din magazinele de haine: 9 lucruri pe care vânzătoarele nu ți le vor spune

„Suntem încântaţi de nivelul de susţinere pe care l-am avut local şi luăm asta drept vot de încredere privind rolul nostru important”, a transmis Pejic într-un comunicat. „Speranţa noastră, pentru ambele ţări, este ca acoperirea pe care o vom face să ajute la creşterea presei libere, să promoveze răspunderea publică şi instituţiile democratice şi să informeze cu privire la NATO, UE şi Occident”.

Fati a mai lucrat pentru Europa Liberă în anii 1990 şi a continuat să fie corespondent freelancer pentru serviciul din Republica Moldova. Între anii 2006 şi 2017, ea a fost redactor şef adjunct la ziarul România Liberă. A scris mai multe cărţi şi a primit numeroase diplome, iar anul trecut a fost recunoscută de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti drept una dintre „Femeile curajoase”, pentru „preocuparea ei dezinteresată de a promova transparenţa, anticorupţia şi drepturile omului în România”.

Pentru conducerea biroului din Bulgaria, stabilit la Sofia, a fost numit Ivan Bedrov. El îşi va începe adtivitatea de la 15 octombrie. Pe parcursul a 24 de ani de activitate în presa bulgară, Bedrov a lucrat pentru RFE din Bulgaria la finalul anilor 1990 şi ca producător şi moderator la bTV. Din 2014, el este redactor şef adjunct la ClubZ.bg. Membru al Comisiei pentru Etică în Jurnalism, el a mai fost comentator politic pentru Deutsche Welle.

CITEȘTE ȘI: Cum SĂ RECUNOȘTI tipurile de brânză de calitate

RFE/RL va oferi analize şi materiale multimedia în Bulgaria şi România şi va face parteneriate cu presa locală pentru a da amploare proiectelor existente care promovează responsabilitatea publică şi demască ştirile false.

Radio Europa Liberă are deja birouri în Balcani, în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. În plus, deţine un serviciu de limbă română în Republica Moldova. În Bulgaria, postul de radio a emis până în 2004, iar în România, până în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.