Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au făcut o mișcare în Taiwan care va tensiona și mai tare relațiile cu Beijingul

Sursa FOTO: Reuters
taiwan SUA

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a salutat luni vizita unei delegaţii informale din Statele Unite ca simbol al "parteneriatului strâns şi solid" dintre Washington şi insulă, la două zile după alegerile prezidenţiale, notează AFP, informează Agerpres.

"Vizita voastră este foarte semnificativă", a salutat preşedinta, pentru că "demonstrează pe deplin sprijinul Statelor Unite pentru democraţia taiwaneză şi subliniază parteneriatul strâns şi solid dintre Taiwan şi Statele Unite".

"Sperăm că relaţiile cu Taiwanul vor continua să progreseze şi să joace un rol principal în prosperitatea şi dezvoltarea regiunii şi a lumii", a adăugat ea.

Se întâlnesc cu oficialii de rang înalt

Formată din fostul consilier pentru securitate naţională Stephen Hadley, fostul secretar de stat adjunct James Steinberg şi preşedintele Institutului american la Taiwan, Laura Rosenberger, comisia intenţionează să se întâlnească cu "o serie de personalităţi politice de prim plan" înainte de a părăsi Taiwanul marţi.

"Suntem aici pentru a vă adresa dumneavoastră şi poporului taiwanez felicitările noastre pentru alegerile prezidenţiale şi legislative care s-au ţinut pe 13 ianuarie", a declarat Stephen Hadley, salutând democraţia din Taiwan drept "un exemplu pentru întreaga lume".

El a indicat că delegaţia se va întâlni mai târziu în cursul zilei cu preşedintele ales, Lai Ching-te, provenit ca şi Tsai Ing-wen din Partidul Democrat Progresist (DPP), precum şi cu ceilalţi candidaţi la preşedinţie.

Delegaţii similare au mai fost trimise în Taiwan în trecut.

China s-a înfuriat în 2016 când preşedintele ales de atunci, Donald Trump, a vorbit la telefon cu preşedintele Tsai Ing-wen din Taiwan, prima conversaţie de acest fel între liderii SUA şi Taiwanului de când preşedintele Jimmy Carter a schimbat recunoaşterea diplomatică a Taiwanului cu cea a Chinei, în 1979.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.