Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au LICHIDAT peste 40 de teroriști: Au trimis trupele speciale în Somalia

jihad jihadisti islam islamisti

Armata americană a afirmat marţi că forţele sale speciale, în coordonare cu trupe guvernamentale somaleze, au ucis săptămâna trecută 40 de militanţi ai grupărilor Al-Shabaab şi Stat Islamic într-o serie de lovituri aeriene întreprinse în Somalia, ţară situată în Cornul Africii, relatează agenţia Xinhua.

Comandamentul american pentru Africa (AFRICOM) a indicat că cinci lovituri aeriene au fost efectuate în perioada 9-12 noiembrie, omorând 36 de insurgenţi ai grupării Al-Shabaab în centrul şi sudul Somaliei şi patru combatanţi ai Statului Islamic în nord-estul Somaliei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Una dintre lovituri, efectuată pe 9 noiembrie împotriva Statului Islamic în nord-estul Somaliei, a reprezentat cea de-a doua oară când forţe americane au vizat organizaţia jihadistă.

'Marţi, "purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning, a recunoscut că peste 40 militanţi au fost ucişi'', a declarat purtătorul de cuvânt al AFRICOM, Robyn M. Mack.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

AFRICOM a precizat că forţele sale speciale vor continua să folosească măsuri corespunzătoare şi autorizate pentru a-i apăra pe americani şi pentru a contracara ameninţările teroriste.

Washingtonul a promis că colaboreze cu Misiunea Uniunii Africane în Somalia şi cu Forţele Naţionale de Securitate Somaleze în operaţiunile împotriva teroriştilor, a taberelor de instruire şi a ascunzătorilor lor din Somalia.

Citește și: Scumpirile care îngrozesc românii! Anunțul făcut de ANRE, înaintea venirii sezonului rece

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.