Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Americanii au `rupt` magazinele de arme de Black Friday. Cifre record avansate de FBI

http://fox6now.com/
arme

FBI a calculat că vânzarea de arme în Statele Unite a atins un nou record în ziua de reduceri cunoscută sub numele de "vinerea neagră", numărul verificărilor de cazier judiciar, prelucrate de agenţia federală, crescând cu 0,2%, transmite EFE preluat de agerpres

Vezi și: Crin Antonescu, replică FULGER pentru Alina Gorghiu: Mă despart CATEGORIC!

Vezi și: Uluitor! Ce se întâmplă când mâncăm banane cu pete maronii sau coaja neagră

Un purtător de cuvânt al FBI, Stephen Fischer, a indicat pentru agenţia EFE că agenţii federali au evaluat antecedentele penale ale posibililor cumpărători în 185.713 cazuri, ceea ce transformă ziua de Black Friday din acest an în ziua cu cea mai mare vânzare de puşti, carabine şi pistoale din ultimele decenii în SUA. 

Cifra din 2016 o depăşeşte pe cea de anul anterior, când 185.345 de persoane au profitat de reducerile de preţuri din această zi pentru a cumpăra arme de foc în loc de jucării şi cadouri de Crăciun. 

Atât în 2015, cât şi în 2016 a fost depăşit recordul vânzărilor de arme din 21 decembrie 2012, când au fost verificate cazierele judiciare a 177.170 persoane. 

Tendinţa cumpărării masive de arme s-a menţinut în acest an, în ciuda faptului că vânzarea de puşti şi pistoale a scăzut de când alegerile prezidenţiale au fost câştigate de Donald Trump, un susţinător al dreptului americanilor de a deţine şi purta arme, sprijinit de puternicul grup de lobby National Rifle Association. 

Înainte de alegerile din 8 noiembrie, a crescut numărul achiziţiilor de pistoale şi puşti de teama că, în eventualitatea că Hillary Clinton va câştiga alegerile, candidata democrată va restrânge dreptul de a purta arme, consfinţit în al doilea amendament al Constituţiei SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.