Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii confirmă că au contacte constante cu rușii peste capul ucrainenilor

euronews.com
ambasada sua rusia moscova

Rusia și Statele Unite au modalități de gestionare a riscurilor nucleare la nivelul agențiilor de informații, a declarat însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Moscova, Elizabeth Rood, adăugând că deocamdată nu sunt programate întâlniri, transmite presa rusă, preluată de Reuters.

La începutul acestei luni, directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu Serghei Narîșkin, șeful serviciilor de informații externe rusești, și l-a avertizat cu privire la consecințele unei eventuale utilizări de către Rusia a armelor nucleare, a precizat Casa Albă.

Rusia a declarat că problemele discutate au fost „sensibile" și a refuzat să le comenteze.

„Statele Unite au canale de gestionare a riscurilor cu Federația Rusă, în special a riscurilor nucleare, iar acesta a fost scopul întâlnirii directorului CIA Burns cu omologul său rus", a declarat Rood într-o înregistrare video postată pe canalul Telegram al RIA.

„Directorul Burns nu a negociat nimic și nu a discutat despre o soluționare a conflictului din Ucraina”, a continuat ea.

Rood a precizat că dacă este nevoie de o altă conversație pe acest canal, aceasta va putea avea loc, adăugând că „nu este nimic programat, din câte știu eu".

Rusia a declarat după întâlnirea dintre Narîșkin și Burns că Moscova este deschisă la mai multe discuții la nivel înalt cu Statele Unite, dar Kremlinul a respins ideea unui summit între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden spunând că deocamdată „iese din discuție".

Oficiali din cele două țări urmează să se întâlnească în capitala egipteană Cairo în perioada 29 noiembrie - 6 decembrie pentru a discuta despre reluarea inspecțiilor în cadrul tratatului de reducere a armelor nucleare New START, deși Moscova a minimalizat perspectiva unui progres rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.