Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii cred că FBI acționează la comandă politică împotriva lui Trump: Cel mai nou sondaj arată o mobilizare uriașă după perchezițiile la Mar-a-Lago

trump

Majoritatea americanilor spun că raidul FBI la casa de la Mar-a-Lago a fostului președinte Trump i-a motivat să voteze la alegerile de la jumătatea mandatului, potrivit unui sondaj Convention of States Action/Trafalgar Group publicat miercuri.

"Raidul FBI asupra președintelui Trump vă sporește motivația de a vota la alegerile din 2022?", se întreabă în sondaj.

Majoritatea covârșitoare, 70,4%, a declarat că raidul FBI la reședința lui Trump le va crește motivația de a vota la alegerile din 2022, față de 21,6% care au spus că nu va crește. Alți 8,1 la sută rămân nesiguri.

Mai mult de jumătate dintre democrați, 55,2 la sută, au spus că le va crește motivația de a vota, dar un număr și mai mare de republicani, 83,3 la sută, au spus că îi va motiva să se îndrepte spre urne în noiembrie. Șapte din zece independenți, 71,7 la sută, au declarat că îi va motiva și pe ei să voteze în noiembrie.

content-image

În plus, sondajul a constatat că 47,9 la sută, în general, cred că "dușmanii politici ai lui Trump" se află în spatele raidului, față de 39,7 la sută care au spus că "sistemul judiciar imparțial" este în spatele acestuia. Peste trei sferturi dintre republicani, 76,7 la sută, cred că în spatele raidului se află dușmanii politici ai lui Trump.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 august 2022, în rândul a 1.095 de potențiali alegători pentru alegerile generale și are o marjă de eroare de +/- 2,9 la sută.

Acesta survine la câteva zile după raidul FBI la Mar-a-Lago, pe care fostul președinte Trump l-a descris ca fiind o "abatere a procurorilor, o înarmare a sistemului de justiție și un atac al democraților de stânga radicală care nu vor cu disperare să candidez la președinție în 2024".

Republicani de top au cerut o anchetă în urma raidului, care a aprins baza conservatoare. Potrivit lui Eric Trump, tatăl său înregistrează acum cifre record în ceea ce privește strângerea de fonduri.

"DonaldJTrump.com spulberă toate recordurile de strângere de fonduri și mi s-a spus că a strâns mai mulți bani în ultimele 24 de ore decât oricând în istoria recentă!", a spus el. "Poporul american este supărat!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.