Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii din Georgia au interzis avorturile: starurile de la Hollywood amenință cu boicotul

observator.tv
bebelus

Deputaţii din statul Georgia, în sudul Statelor Unite, au votat vineri o lege antiavort, cea mai strictă din ţară în materie de posibilă perioadă de intervenţie, în ciuda ameninţărilor cu boicotul ale starurilor de la Hollywood, relatează sâmbătă France Presse, informează Agerpres.

Citește și: Operațiune antiteroristă de proporții în vestul Germaniei, care a vizat un grup de persoane din Tadjikistan-presă

"Georgia acordă o mare valoare vieţii. Îi apărăm pe cei nevinovaţi şi vorbim în numele celor care nu pot vorbi pentru ei înşişi", a comentat guvernatorul republican al statului Brian Kemp.

Zeci de vedete ale cinematografiei americane, printre care Ben Stiller, Alec Baldwin şi Alyssa Milano, i-au scris lui Brian Kemp, avertizând că nu vor mai lucra în Georgia, o destinaţie populară pentru filmări, dacă legea este promulgată.

Parlamentul Georgiei, un stat conservator şi religios, a votat această lege antiavort, denumită ''Heartbeat Bill", cu o singură excepţie pentru complicaţii medicale, dar nu şi pentru victimele violului şi incestului.

Grupurile pentru drepturile omului denunţă un text ce interzice avortul înainte ca majoritatea femeilor să afle dacă sunt însărcinate.

"Dacă guvernatorul Kemp promulgă această lege, ACLU are doar un singur lucru de spus: ne vedem la tribunal", a declarat Andrea Young, responsabilă pentru Georgia a acestei puternice organizaţii de apărare a drepturilor civice.

Aşa-numita "Lege a bătăilor inimii" a fost deja votată în mai multe state americane precum Kentucky şi Iowa, unde a fost imediat blocată de judecători. La 20 martie, parlamentul Mississippi de asemenea a adoptat-o.

Curtea Supremă a legalizat avortul în Statele Unite în 1973, hotărând că femeile pot întrerupe o sarcină atât timp cât fătul nu este viabil. Dincolo de aceasta, fiecare stat poate restricţiona sau interzice avorturile, cu excepţia cazului în care viaţa sau sănătatea mamei este în pericol.

Dar de la venirea a doi judecători desemnaţi de Donald Trump la Curtea Supremă, balanţa se înclină în tabăra conservatoare, alimentând speculaţiile despre o posibilă evoluţie a acestei jurisprudenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.