Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii fac apel la încetarea imediată a atacurilor împotriva civililor din Siria

siria, mayadin

Atacurile aeriene şi chimice împotriva civililor din Siria "trebuie să înceteze imediat", a declarat joi Departamentul de Stat al SUA, acuzând regimul condus de Bashar Al-Assad, dar şi aliatul rus al acestuia, transmite AFP. "Statele Unite sunt extrem de preocupate de escaladarea violenţei la Idlib", în nord-vestul ţării, "în Ghouta Orientală la periferia Damascului şi în alte regiuni din Siria ameninţate de loviturile aeriene ale regimului şi ale Rusiei", a afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, într-un comunicat, conform Agerpres.

"Suntem din nou îngroziţi de recentele informaţii cu privire la utilizarea armelor chimice de către regimul Al-Assad şi escaladarea bombardamentelor care au ucis zeci de civili în ultimele 48 de ore, precum şi la atacurile odioase asupra infrastructurii civile, în special asupra spitalelor", a adăugat ea. Potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), peste 210 civili şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost răniţi în raidurile aeriene intensive desfăşurate cu începere de luni de regimul de la Damasc împotriva enclavei rebele asediate în Ghouta Orientală.

Consiliul de Securitate al ONU urma să ţină joi o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre un armistiţiu umanitar de o lună. "Statele Unite sprijină apelul Naţiunilor Unite în favoarea unui armistiţiu de o lună pentru a permite transportul ajutorului umanitar şi evacuarea medicală de urgenţă a peste 700 de civili din Ghouta Orientală", a mai spus în Heather Nauert în document.

Potrivit Washingtonului, "Rusia trebuie să fac uz de influenţa sa asupra Damascului pentru a face în aşa fel încât regimul sirian să permită imediat ONU să furnizeze ajutor vital acestei populaţii extrem de vulnerabile", mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.