Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii fac exerciţii militare aproape de Rusia: Cum îl sfidează pe Vladimir Putin / VIDEO

sua rusia

Americanii sfidează Federaţia Rusă, dar şi pe Vladimir Putin. Piloţii SUA fac exerciţii militare de amploare aproape de graniţa Rusiei.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Piloţii americani, prezenţi în Ţările Baltice, exersează aterizari şi decolari pe piste mai puţin obişnuite: şoselele din Estonia. Acestea ar putea fi folosite în cazul distrugerii aeroporturilor clasice. Aeronavele A '10 sunt avioane de front destinate atacării tancurilor şi transportoarelor blindate inamice. În caz de conflict, când este posibilă distrugerea pistelor aeroporturilor militare, avioanele pot folosi şoselele din apropierea zonei de luptă. "Acasă operăm de pe un aeroport cu o pistă lungă. Această şosea este îngustă şi scurtă şi trebuie să exersăm aterizarea şi decolarea pentru a fi siguri că putem acţiona dacă baza ar fi distrusă", a declarat col. Gregory Eckfeld, US Air Force, conform TVR.

Citeşte şi: Continuă teroarea în Turcia: O nouă lovitură dată de Recep Erdogan duşmanului său de moarte

Pericolul cel mai mare îl reprezintă obiectele străine care s-a putea găsi pe carosabil, inclusiv fragmente metalice sau de altă natură care pot tăia anvelopele avioanelor. Este şi motivul pentru care pistele, chiar improvizate, sunt curăţate foarte atent de echipele logistice. În Estonia există două segmente de autostradă construite în perioada sovietică special pentru a fi folosite ca aeroporturi militare de rezervă, unul în nord, în apropiere de capitala Tallin, celălalt în sudul ţării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.