Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii îi dau un semnal dur lui Erdogan: 'SUA sunt profund dezamăgite de verdictul instanţei împotriva primarului Istanbulului!'

alephnews.ro
Recep Erdogan

Washingtonul a declarat joi că este profund "îngrijorat" de încercarea de a-l înlătura pe primarul Istanbulului, o figură a opoziţiei turce, condamnat la închisoare şi privat de drepturile sale politice, cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale cruciale din Turcia, relatează AFP, informează Agerpres.

"Statele Unite ale Americii sunt profund îngrijorate şi dezamăgite de verdictul instanţei turce împotriva primarului Istanbulului, Ekrem Imamoglu, care l-a condamnat la doi ani şi şapte luni de închisoare şi la suspendarea activităţilor sale politice", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, potrivit unui comunicat. "Cerem guvernului să înceteze urmăririle penale pentru 'insultă' şi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor turci, în special prin asigurarea unui mediu propice dezbaterii publice", a adăugat el.

Zeci de mii de persoane s-au adunat joi la Istanbul în prezenţa tuturor liderilor opoziţiei turce pentru a-l susţine pe primarul Ekrem Imamoglu, care a făcut recurs împotriva condamnării sale.

Imamoglu, 52 de ani este acuzat de "insultă" la adresa membrilor colegiului electoral - pe care i-a calificat drept "idioţi" - care îi invalidaseră victoria, înainte ca un nou scrutin să-l reconfirme trei luni mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.