Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii încep să resimtă puternic criza: nu se mai vând mașini noi

motor1.com
vw productie masini

Vânzările de automobile din SUA au scăzut în primul trimestru, pe fondul deficitului de cipuri şi al blocajelor din lanţurile de aprovizionare, transmite Reuters

Toyota, care în 2021 a devansat General Motors ca producătorul de automobile cu cele mai mari vânzări din Statele Unite, a depăşit compania americană în primul trimestru ca urmare a cererii crescute pentru vehiculele sale hibride şi electrice Lexus, informează News.ro.

Hyundai Motor şi Kia Motors, din Coreea de Sud, şi Mazda Motor, din Japonia, au înregistrat toate o scădere a vânzărilor trimestriale de maşini din SUA.

Hyundai a declarat că vânzările cu amănuntul de vehicule electrice au crescut cu 241% în perioada ianuarie-martie faţă de un an mai devreme.

”Dacă preţurile benzinei rămân ridicate, acest lucru va continua să împingă consumatorii către tehnologia ecologică”, a declarat Randy Parker, vicepreşedinte senior aş Hyundai pentru vânzări în SUA.

”Preţurile vertiginoase ale benzinei au fost în fruntea atenţiei consumatorilor în martie, dar lipsa inventarului este ceea ce a deprimat în cele din urmă vânzările de vehicule noi în primul trimestru”, a declarat Jessica Caldwell, directorul general al firmei Edmunds.

Ea a spus că problemele de inventar vor persista până în restul anului, deoarece invadarea Ucrainei de către Rusia se va adăuga dificultăţilor din lanţurile de aprovizionare.

Jack Hollis, vicepreşedinte senior al operaţiunilor auto la Toyota Motor North America, a declarat că nu se aşteaptă la o schimbare majoră, pe termen lung, pe piaţa vehiculelor din SUA, unde aproximativ trei sferturi din vehiculele noi vândute sunt camionete şi SUV-uri.

Vânzările unor SUV-uri şi camionete mari au continuat.

GM a raportat că vânzările celor mai mari şi mai scumpe SUV-uri ale sale, Chevrolet Suburban, GMC Yukon şi Cadillac Escalade, au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

GM a declarat că vânzările trimestriale au scăzut cu 20,1%, la 512.846 de vehicule. GM a spus că livrările îmbunătăţite de semiconductori au ajutat producţia în primul trimestr, dar că se aşteaptă ca stocurile sale de vehicule să rămână relativ scăzut pe tot parcursul anului din cauza cererii mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.