Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii investesc masiv: construiesc o nouă rețea de comunicații militare

www.NSA.com
satelit militar

Agenţia de Dezvoltare Spaţială (SDA), o divizie de achiziţii a Departamentului Apărării, a anunţat luni contracte de aproape 1,8 miliarde de dolari cu trei companii, pentru construcţia unei reţele de comunicaţii militare de ultimă generaţie formată din 126 de sateliţi, transmite CNBC.

O pereche de giganţi aerospaţiali - Lockheed Martin şi Northrop Grumman - şi compania privată York Space vor construi fiecare câte 42 de sateliţi pentru Transport Layer Tranche 1 a SDA, informează News.ro.

Lockheed Martin a câştigat 700 de milioane de dolari, Northrop Grumman a câştigat 692 de milioane de dolari, iar York a câştigat 382 de milioane de dolari.

Reţeaua Transport Layer a SDA reprezintă oferta Pentagonului de a construi un sistem de internet prin satelit.

Companii precum Starlink a SpaceX, OneWeb, Amazon şi Telesat au investit fonduri în dezvoltarea reţelelor private de satelit de bandă largă pe orbita joasă a Pământului.

Dar Pentagonul îşi propune să-şi creeze propria ”reţea mesh” cu Transport Layer, care este conceput ca ”un sistem de comunicaţii de transport de date rezistent, cu latenţă scăzută şi volum mare”.

Transport Layer este construită în ”tranşe”, armata dorind să utilizeze un design iterativ cu sateliţi mici, cu costuri reduse, pentru a-şi face reţeaua mai robustă şi mai adaptabilă.

SDA le-a atribuit Lockheed şi York primele contracte pentru Stratul de transport în 2020, pentru Tranşa 0, fiecare construind cu 10 sateliţi care sunt programaţi să fie lansaţi mai târziu în acest an.

Contractele pentru Tranşa 1 atribuite luni trebuie să fie livrare în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.