Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii își mută flota mai aproape de Marea Neagră: Distrugătorul USS Bainbridge a ajuns în Turcia, între Bosfor și Dardanele

USS Bainbridge

Distrugătorul american de rachete USS Bainbridge a intrat luni în baza navală turcească Aksaz, situată în sud-vestul țării (în Marea Marmara), a anunțat Flota a 6-a operațională a SUA.

Distrugătorul face parte din grupul de atac de portavioane al marinei americane, condus de portavionul cu propulsie nucleară Harry Truman, care operează în prezent în Marea Mediterană.

Grupul de atac al portavioanelor, pe lângă portavionul USS Harry S. Truman, include crucișătorul cu rachete ghidate USS San Jacinto, distrugătoarele USS Cole, USS Gravely, USS Jason Dunham și USS Gonzalez (DDG 66).

În plus, include un submarin de atac nuclear cu rachete de croazieră Tomahawk.

Flota a 6-a a precizat luni că fregata franceză FS Languedoc și fregata italiană ITS Alpino s-au alăturat, de asemenea, forței și vor participa la operațiuni comune.

Inițial, era planificat ca grupul de portavioane al marinei americane, care la 14 decembrie anul trecut, după ce a trecut de Gibraltar, a intrat în Marea Mediterană, să meargă în Golful Persic. Cu toate acestea, Washingtonul a decis să îl lase în Mediterană pe fondul situației din jurul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.