Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii își trimit ambasador nou în România: vorbește limba română și a mai lucrat în țara noastră

wikipedia
Kathleen Ann Kavalec

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, îşi prezintă marţi scrisorile de acreditare, informează Agerpres.

Diplomatul american va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Kathleen Ann Kavalec a ajuns în România joia trecută, zi în care a fost primită de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Marţi, oficialul american va avea o întrevedere, la Parlament, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Tot marţi, preşedintele Klaus Iohannis îi va primi pentru prezentarea scrisorilor de acreditare pe ambasadorii agreaţi ai Republicii Turcia, Ozgur Kivanc Altan, Republicii Slovacia, Peter Hatiar, şi Statelor Unite Mexicane, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.

Cine este Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al SUA în România: a lucrat la Moscova, la Kiev, dar și la București

Kathleen Ann Kavalec este un diplomat american de carieră, iar Senatul SUA a nominalizat-o oficial pentru a deveni noul ambasador al SUA în România. Din acest punct, Kavalec trebuie doar să mai depună jurământul, iar apoi se va prezenta la post în România.

Noul ambasador al SUA în România vorbește limba română, dar și rusă, spaniolă sau portugheză.

Kavalec a fost nominalizată pentru funcția de ambasador al SUA în Albania, în 2018, dar din cauza scandalurilor politice din America nu a mai ajuns să îndeplinească această funcție.

Kavalec a obținut o diplomă în Științe Politice la Universitatea din California la Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown, din Washington, D.C.

Kavalec este diplomat de carieră în cadrul Departamentului de Externe, cu rang de ministru-consilier. Din 2019, a ocupat funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.

Anterior, ea a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a fost, de asemenea, director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța. Kavalec a fost responsabilă de supravegherea principalelor programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Kavalec a lucrat în capitale precum București, România, Kiev, Ucraina și Moscova, Rusia. Pe plan intern, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și a fost, de asemenea, director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.