Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii le bat obrazul israelienilor. Blinken și Biden acuză diferența între declarațiile și faptele din Gaza

bbc.com
gaza israel cisiordania

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat, în cea mai puternică critică publică a modului în care Israelul derulează războiul împotriva Hamas din sudul Fâşiei Gaza, că există un decalaj între intenţiile declarate ale guvernului de a proteja civilii şi numărul victimelor, relatează Reuters, conform News.ro.

„În timp ce ne aflăm la aproape o săptămână de la această campanie în sud... rămâne imperativ ca Israelul să acorde o importanţă sporită protecţiei civile”, a declarat Blinken într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu ministrul britanic de externe David Cameron, joi, la Washington.

„Şi rămâne un decalaj între... intenţia de a proteja civilii şi rezultatele reale pe care le vedem pe teren”, a spus Blinken.

Preşedintele american Joe Biden i-a spus joi premierului israelian Benjamin Netanyahu că este esenţial să fie protejaţi civilii în timp ce au loc lupte urbane violente în şi în jurul celor mai mari oraşe din Gaza, a indicat Casa Albă.

"Preşedintele a insistat asupra necesităţii absolute de a-i proteja pe civili şi de a separa populaţia civilă de Hamas, în special prin coridoare care să le permită oamenilor să se deplaseze în deplină securitate în afara zonelor de luptă delimitate", a indicat Casa Albă într-un comunicat.

În prima sa convorbire cu Netanyahu din 26 noiembrie, preşedintele a insistat asupra faptului că "trebuie autorizat un ajutor mult mai important", a adăugat Casa Albă.

Peste 17.170 de palestinieni au fost ucişi şi 46.000 au fost răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, începând cu 7 octombrie, când Israelul a început să bombardeze Gaza ca răspuns la un atac transfrontalier al militanţilor Hamas care controlează enclava. Atacul Hamas a ucis 1.200 de persoane, iar 240 de persoane au fost luate ostatice, potrivit bilanţului Israelului.

Israelul spune că trebuie să distrugă gruparea militantă Hamas după atacul său asupra Israelului în urmă cu două luni şi face tot posibilul pentru a proteja civilii, transmiţând inclusiv avertismente cu privire la operaţiunile militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.