Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii mută în Peninsula Coreeană - Programele de pregătire militară comune cu Coreea de Sud au fost suspendate pe termen nelimitat

captura youtube
coreea korea

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende pe termen nelimitat două programe de pregătire militară comune, a anunţat vineri departamentul american al apărării.

Încă o țară din UE așteaptă semnalul: Vrea să își ÎNCHIDĂ granițele, dacă Germania și Austria încep primele

"Pentru a sprijini implementarea rezultatelor summitului de la Singapore şi în coordonare cu aliatul nostru, Republica Coreea, secretarul Mattis (n. red. - secretarul apărării, Jim Mattis) a suspendat pe termen nelimitat anumite exerciţii. Asta include suspendarea Freedom Guardian şi a două programe de pregătire din cadrul Programului de Schimburi al Marinei Coreene, programate în următoarele trei luni", a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, citată de Reuters preluată de agerpres.

Săptămâna aceasta, SUA şi Coreea de Sud anunţaseră deja că întrerup activităţile de planificare a manevrelor Freedom Guardian.

După întâlnirea din 12 iunie, din Singapore, a liderului nord-coreean Kim Jong Un cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, acesta din urmă a anunţat că va opri manevrele "provocatoare, nepotrivite şi costisitoare" desfăşurate în comun americani şi sud-coreeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.